Автор работы: Пользователь скрыл имя, 04 Февраля 2013 в 18:42, контрольная работа
Перевод текста
In Russian it`s usual to have meals three times a day. There is breakfast, dinner and supper.
Neither breakfast nor its preparation usually takes much time. In Russia it`s not common to eat much for breakfast. A usual breakfast could include omelets, sandwiches, corn flakes or something like that.
Russian food
In Russian it`s usual to have meals three times a day. There is breakfast, dinner and supper.
Neither breakfast nor its preparation usually takes much time. In Russia it`s not common to eat much for breakfast. A usual breakfast could include omelets, sandwiches, corn flakes or something like that. But of course there are some traditional Russian dishes. For example sirniki. Sirniki is made from dough containing lots of cottage cheese and fried on a pan. They are usually served with sour cream and sugar. Blini and blinchiki are other common morning meals. Blini are practically the same as English pancakes. In Russia they are served with butter and sugar. Blinchiki are very thin blini. Of course they are made from other dough. The thinner the blinchiki are, the tastier they are. Besides there are blinchiki with stuffing. There is a plenty of different stuffing. For example blinchiki with cottage cheese, meat, jam. If you are in Russia on Maslenica (Shrovetide, Shrove Tuesday) you can try different kinds of blinchiki because on that holiday blinchiki are considered to be the main and necessary dish. Try blinchiki with caviar – the posh variant of the course. Russians really love caviar and serve it on many holidays. But let`s go back to breakfast. Kasha (porridge) is another traditional dish for breakfast in Russia. You will find it on the table more often than sirniki or blinchiki because it`s much simpler to prepare. Not only porridge is popular but also cereal made from other different grains. Usually breakfast is accompanied with a cup of tea.
Dinner consists of several courses. From the times of Soviet cafeterians it`s common to call them first course, second course and third course. First course is a soup. Second course includes meat and garnish. A drink in Russia is called third course. It`s usually tea, coffee, juice or compote. Sometimes third course includes a dessert. The official time for dinner at work is usually from noon till 1 o`clock PM. At home, for example on the weekend, dinner is usually later – at three or four o`clock PM.
Русская еда
В России обычно,
едят три раза в день. Есть Завтрак, обед
и ужин.
Ни завтрак, ни
его подготовка, как правило, занимает
много времени. В России это не принято
много есть на Завтрак. Обычный Завтрак
включает омлет, бутерброды, кукурузные
хлопья или что-то подобное. Но, конечно,
есть некоторые традиционные русские
блюда. Например, Сырники. Сырники сделаны
из теста, содержащего много творога и
жарятся на сковороде. Они обычно подаются
со сметаной и сахаром. Блины и блинчики
и другие общие трапезы утром . Блины-это
практически такой же, как английский
блины. В России они подаются с маслом
и сахаром. Блинчики очень тонкие блины.
Конечно, они сделаны из другого теста.
Тонкий блинчик, тем он вкуснее. Кроме
того, есть блинчики с начинкой. Существует
множество разных начинок. Например, блинчики
с творогом, мясом, повидлом. Если вы в
России во время (Масленицы, масленица),
вы можете попробовать разные виды блинчиков,
так как в этот праздник блинчики считаются
главным и обязательным блюдом. Попробовать
блинчики с икрой - самый роскошный вариант,
конечно. Русские действительно любят
икру и подают ее на многие праздники.
Но давайте вернемся к завтраку. Каша-еще
одно традиционное блюдо на Завтрак в
России. Вы найдете ее на столе чаще, чем
Сырники и блинчики, потому что это намного
проще в приготовлении. Не только каша
популярна, но и хлопья из других различных
круп. Обычно Завтрак сопровождается чашкой
чая.
Ужин состоит
из нескольких курсов. Со времен Советского
Союза это принято называть их первый
курс, второй курс и третьего курса. Первое
блюдо-суп. Второй курс включает мясо и
гарнир. Пить в России называется третий
курс. Обычно это чай, кофе, сок или компот.
Иногда третий курс включает десерт. Официальное
время для обеда на работе, как правило,
от полудня до 1 часа после полудня. Дома,
например, на выходные, ужин обычно позже
- в три или четыре часа вечера.