Автор работы: Пользователь скрыл имя, 11 Марта 2012 в 17:43, реферат
We can trace sushi's origin back to the 4th century BC in Southeast Asia. As a preserved food, the salted fish, fermented with rice, was an important source of protein. The cleaned and gutted fish were kept in rice so that the natural fermentation of the rice helped preserve the fish. This type of sushi is called nare-zushi, and was taken out of storage after a couple of months of fermentation, and then only the fish was consumed while the rice was discarded.
The History of SUSHI
We can trace sushi's origin back to the 4th century BC in Southeast Asia. As a preserved food, the salted fish, fermented with rice, was an important source of protein. The cleaned and gutted fish were kept in rice so that the natural fermentation of the rice helped preserve the fish. This type of sushi is called nare-zushi, and was taken out of storage after a couple of months of fermentation, and then only the fish was consumed while the rice was discarded.
Over time, it spread throughout China, and later, around the 8th century AD, in the Heian period, it was introduced into Japan. Since Japanese preferred to eat rice together with fish, the sushi, called seisei-zushi, became popular at the end of Muromachi period. This type of sushi was consumed while the fish was still partly raw and the rice had not lost its flavor. In this way, sushi became more of a cuisine rather than a way to preserve food.
Later in Edo era, Japanese began making haya-zushi, which was created as a way to eat both rice and fish; this dish was unique to Japanese culture. Instead of being only used for fermentation, rice was mixed with vinegar and combined not only with fish but also with various vegetables and dried preserved foods. Today, each region of Japan still preserves its own unique taste by utilizing local products in making different kinds of sushi that have been passed on for generations.
At the beginning of the19th century, when Tokyo was still called Edo, the food service industry was mostly dominated by mobile food stalls, from which nigiri-zushi originated. Edomae, which literally means "in front of Tokyo bay," was where the fresh fish and tasty seaweed for the nigiri-zushi were obtained. As a result, it was also called edomae-zushi, and it became popular among the people in Edo after Yohei Hanaya, a creative sushi chief, improved it to a simple but delicious food. Then, after the Great Kanto earthquake in 1923, nigiri sushi spread throughout Japan as the skilled edomae-zushi chefs from Edo, who had lost their jobs, were diffused all over Japan.
In the 1980s, in the wake of increased health consciousness, sushi, one of the healthiest meals around, has gotten much more attention; consequently, sushi bars have increased in the United States. With the introduction of sushi machines, which combines the mass production of sushi with the delicate skills used by sushi chefs, making and selling sushi has become more accessible to countries all over the world.
История суши
W е можно проследить происхождение суши обратно в 4 веке до н.э. в Юго-Восточной Азии. В консервы, соленая рыба, ферментированный рис, была важным источником белка. Очищенную рыбу потрошат и держали в рис так, чтобы естественного брожения риса позволило сохранить рыбу. Этот вид суши называют наре-дзуси, и был выведен из хранилища через пару месяцев брожение, а затем только рыбы потребляется в то время как рис был отброшен.
О версии время он распространился по всему Китаю, а позже, около 8 века нашей эры, в эпоху Хэйан, она была введена в Японии. С японской предпочитают есть рис с рыбой, суши, называемые seisei-дзуси, стал популярным в конце периода Муромати. Этот вид суши был поглощен в то время как рыба по-прежнему частично сырья и рис не потерял свой вкус. Таким образом, суши стали больше кухня, а не способ сохранения продуктов питания.
L Водный в эпоху Эдо, японцы начали делать хая-дзуси, которая была создана в качестве способа есть как рис и рыбу, это блюдо было уникальным для японской культуры. Вместо того, используется только для брожения, рис смешивают с уксусом и в сочетании не только с рыбой, но и различные овощи и сушеные консервированные продукты. Сегодня каждый регион Японии по-прежнему сохраняет свой собственный уникальный вкус, используя местные продукты в создании различных видов суши, которые были приняты на протяжении многих поколений.
Т в начале 19 века, когда Токио еще назывался Эдо, отрасли общественного питания в основном доминируют мобильные продуктовые лавки, из которых нигири-дзуси возникла. Edomae, что буквально означает "перед Токийской бухте", где была свежая рыба и вкусные морские водоросли для нигири-дзуси были получены. В результате, его еще называли, edomae-дзуси, и она стала популярна среди людей в Эдо после Yohei Hanaya, творческий руководитель суши, улучшить ее простые, но вкусные блюда. Затем, после Великого землетрясения Канто в 1923 году, нигири суши распространилось по всей Японии как опытный edomae-дзуси повара из Эдо, которые потеряли свои рабочие места, распространялись по всей Японии.
Я п 1980-х годов, на волне повышенного здоровья сознания, суши, одним из самых здоровых блюд вокруг, получила гораздо больше внимания, и, следовательно, суши-баров увеличилось в Соединенных Штатах. С введением суши машины, которая сочетает в себе массовое производство суши с тонким навыки используются суши шеф-поваров, изготовление и продажа суши стало более доступным для стран во всем мире.